Składniki:
pół opakowania makaronu penne
1 awokado
6 suszonych pomidorów
6 plasterków surowej szynki (typu szwarcwaldzka)
1 mała cebula
2 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
sól, pieprz, świeża bazylia
Makaron ugotować al dente.
Cebulę, szynkę, czosnek i suszone pomidory posiekać i chwilkę podsmażyć na oliwie.
Wymieszać z ugotowanym makaronem i na wierzch ułożyć pokrojone awokado. Całość posypać bazylią.
Idealne zarówno na ciepło jak i na zimno w formie sałatki.
tyle razy miałam te składniki w dłoni, a ani razu nie połączyłam ich w ten sposób, ech;)
OdpowiedzUsuńPolecam gorąco - niesamowity smak :)
UsuńPyszny! Zrobilam. W wersji na zimno skropilam jeszcze sokiem z cytryna - tak mi podpasowala do awokado. Dzieki!
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę, że smakowało :)
Usuń