Składniki:
2 czerwone papryki
1 żółta i 1 zielona papryka
1 cukinia
1 bakłażan
3 świeże pomidory
3 świeże pomidory
2 cebule
4 ząbki czosnku
1 kiełbaska pikantna
koncentrat pomidorowy (przecier lub pomidory z puszki też mogą być)
sól, pieprz, porządna łyżka słodkiej papryki, 1 łyżeczka ostrej papryki wędzonej
zioła (świeże lub suszone - rozmaryn, majeranek, tymianek)
1 łyżeczka ostrej pasty paprykowej
1 łyżeczka ostrej pasty paprykowej
Wszystkie
warzywa i kiełbasę pokrojone w kostkę podsmażyć w następującej kolejności: cebula, kiełbasa,
papryka, cukinia, bakłażan, pomidory świeże, czosnek.
Posypać obficie ziołami, papryką, solą i pieprzem.
Podsmażone warzywa zalać przecierem pomidorowym lub lekko rozwodnionym koncentratem.
Dusić pod przykryciem na małym ogniu około 40 minut. Podawać gorące ze świeżym chlebem razowym.
Posypać obficie ziołami, papryką, solą i pieprzem.
Podsmażone warzywa zalać przecierem pomidorowym lub lekko rozwodnionym koncentratem.
Dusić pod przykryciem na małym ogniu około 40 minut. Podawać gorące ze świeżym chlebem razowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz