Kiedy już zdecydujemy się na zrobienie własnego pesto to dodajemy je do wszystkiego. Ja zaczęłam od mojego ukochanego makaronu. Danie szybkie, pyszne i właściwie to całkiem reprezentacyjne. Bez zbędnych słów - do dzieła!!!
Składniki:
1 opakowanie makaronu spaghetti lub tagiatelle
4 - 5 dużych łyżek domowego pesto (przepis TUTAJ !!! )
opakowanie pomidorków koktajlowych
garść uprażonych orzeszków piniowych
świeżo starty parmezan
pieprz, sól
Makaron gotujemy al dente. Odcedzając go należy zachować trochę wody z gotowania. Do makaronu dodać pesto, wodę z gotowania makaronu i porządnie wymieszać. Dodać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Już na talerzu posypać orzeszkami piniowymi i parmezanem.
Pozdrawiam wszystkich zapracowanych :)
Prezentuje się przepysznie, ja dziś robię spaghetti z buraczanym pesto(wg,kuchni lidla,) zapowiada się również smacznie:)
OdpowiedzUsuń