środa, 18 lipca 2012

Fasolka szparagowa z pomidorami i koperkiem

Ile można jeść fasolkę szparagową w ten sam sposób - czyli z zasmażaną bułką tartą? Długo :) Ale na każdego smakosza przychodzi kres. Pojawia się potrzeba spróbowania czegoś nowego, zaskakującego, powodującego, że lekko nudna już fasolka nabierze nowego wymiaru.




Składniki (ilości według uznania):
fasolka szparagowa 
pomidor
pęczek koperku
pieprz, sól

Fasolkę obrać, pokroić w mniejsze kawałki i ugotować w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać masło lub oliwę (zależy co kto lubi), wrzucić ugotowaną fasolkę, dodać pokrojone pomidory i dusić przez kilka minut pod przykryciem. Na koniec posypać posiekanym koperkiem.

Bardzo smaczna jest także wersja z podsmażaną szynką.

Smacznego :)

1 komentarz:

  1. Polecam też wersję rybną tej potrawy - do fasolki i pomidorów dodajemy pokrojone na małe kawałki np. filety z mintaja i dusimy przez parę minut, aż ryba będzie ugotowana. Podajemy z oliwą z oliwek i świeżym pieczywem. Smacznego!!!

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...