środa, 24 października 2012

Penne z łososiem

Połączenie łososia, śmietany i koperku wydaje się być ideałem. I tak jest :) Jak jeszcze dodać cebulkę, czosnek, odrobinę parmezanu i dużo świeżo mielonego pieprzu to robi się niebo w gębie. Dla smakoszy polecam dodać kapary lub czarne oliwki - podkreśla smak. 


Składniki:

1 opakowanie wędzonego łososia (może być świeży, wcześniej usmażony)
1 mały pojemniczek śmietany 18%
garść koperku
1 cebula
2 ząbki czosnku
świeżo starty parmezan
1 opakowanie makaronu penne (chociaż pasuje każdy)

Podsmażyć cebulkę, czosnek, dodać pokrojonego łososia i smażyć chwilę. Dodać śmietanę. Wymieszać z ugotowanym makaronem. Posypać parmezanem, koperkiem i świeżo zmielonym pieprzem. 

Smacznego!!!



5 komentarzy:

  1. Szybkie i sycące, lubię takie dania :)

    OdpowiedzUsuń
  2. A ja szukałam przepisu na łososia i mam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale pyszności, uwielbiam łososia(szczególnie tego z lidla), do tego makaron, super pomysł, przepis już notuję i na pewno zrobię:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam łososie, choć ryba nie należy do najtańszych. dzięki za pomysł, na pewno niedługo danie zawita na naszym stole. jeśli chodzi o podobne penne z łososiem to ja przygotowuję czasami z dodatkiem z cukinii.

    OdpowiedzUsuń
  5. to było moje główne danie obiadowe w pracy. teraz od kiedy nie pracuje będzie to moje danie obiadowe w domu :) mam nadzieję że będzie równie obłędne jak tamto :)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...