poniedziałek, 4 maja 2009

Hamburgery z grilla

Składniki:

ok 750 gr mielonej wołowiny (ok 8 hamburgerów)
2 szt cebuli
1 jajko
pieprz cayenne, sól, pieprz
pomidor
ogórek
8 bułek do hamburgerów
ketchup, musztarda, sos do hamburgerów
ewentualnie można dodać jako dodatek plastry żółtego sera i podsmażony bekon.

Mięso wymieszać z podsmażoną cebulką, jajkiem i przyprawami. Uformować duże okrągłe kotlety, każdy spłaszczyć. Wstawić pod przykryciem na 2 godziny do lodówki.

W między czasie pokroić w plastry pozostałą cebulę, pomidory, ogórka (może być zamiennie konserwowy).

Hamburgery smażyć na grillu aż będą mocno przypieczone. Podawać z podgrzaną bułką, warzywami i sosami.

Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...