Prosta, szybka i co najważniejsze wegetariańska, co w Dzień Wegetarianizmu jest nadzwyczaj istotne.
Składniki:
1 opakowanie makaronu kokardki
kilka pomidorków koktajlowych
czarne oliwki
cukinia
czerwona cebula
dwie łodygi selera naciowego
starty ser żółty
dużo oliwy z oliwek
sól, pieprz
ewentualnie puszka tuńczyka
Makaron ugotować. Cukinię pokroić w wąskie paski (idealnie sprawdza się do tego celu obieraczka do ziemniaków) i zgrilować na patelni. Pomidorki i oliwki przekroić na połówki, cebulę i selera naciowego posiekać. Wszystko wymieszać z wystudzonym makaronem i startym żółtym serem. Obficie polać oliwą z oliwek, dodać soli i pieprzu. Posypać listkami selera naciowego. Jeśli wybieracie wersję z tuńczykiem to należy wyłożyć go na wierzch wymieszanej sałatki, tak aby każdy kto nakłada sałatki mógł sam zadecydować ile tuńczyka sobie weźmie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz