Składniki:
500 g mleka w proszku
250 g margaryny
3/4 szklanki cukru
1/4 szklanka wody
5 łyżek kakao
herbatniki, suszona żurawina, orzechy
W rondelku na małym ogniu rozpuszczamy margarynę, dodajemy cukier i czekamy, aż się rozpuści, dodajemy wodę, mleko w proszku i mieszamy, żeby uzyskać gładką masę, dodajemy kakao oraz pokruszone herbatniki i inne dodatki. Masę przekładamy do wyłożonej folią spożywczą formy i wkładamy na przynajmniej 3 godziny do lodówki. Smacznego!
mhmmm, robiłam niedawno, genialna sprawa!!!;D
OdpowiedzUsuńBardzo ładny ci wyszedł ten blok :)))
OdpowiedzUsuńlubię od czasu do czasu wracać do tego deseru
OdpowiedzUsuńuwielbiam!! niewiele czasu mi i mamie potrzeba na zjedzenie tej pyszności :) nieco inny sposób mieszania składników mamy ale po wygladzie stwierdzam ze efekt raczej ten sam :)
OdpowiedzUsuńRuda M. ;)
oj nie jadłam go już lata!
OdpowiedzUsuń