środa, 12 września 2012

Pikantna zupa z wędzonym łososiem

Przepis na tą zupę narodził się w mojej głowie po ostatnich nadmorskich wojażach, z których przywiozłam świeżo uwędzonego łososia.

Składniki:

1 litr bulionu drobiowego
2 marchewki
1 papryka biała
1 papryka zielona
3 duże pomidory
1 duża cebula
200 g wędzonego łososia
koperek
sól, pieprz, chilli




Marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach, cebulę kroimy w piórka, paprykę w paseczki, pomidory w drobną kostkę. Do dużego garnka wlewamy bulion, dodajemy warzywa, doprawiamy solą, pieprzem i chilli i gotujemy na małym ogniu, aż warzywa zmiękną. Zupę podajemy z kawałkami wędzonego łososia i koperkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...