czwartek, 24 maja 2012

Pikantna potrawka z papryką i białą fasolą

Składniki:
500 g wołowiny bez kości
200 g białej fasoli
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
10 małych pieczarek
2 cebule
3 ząbki czosnku
1 puszka pomidorów krojonych
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz, mielona papryka chilli

Dzień wcześniej trzeba namoczyć fasolę, ułatwi to gotowanie i sprawi, że będzie bardziej lekkostrawna. Następnie gotujemy ją w osolonej wodzie ok 40 minut. Mięso kroimy w kostkę, przysmażamy na oliwie z oliwek, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, paprykę żółtą i czerwoną, przekrojone na pół pieczarki oraz czosnek. Doprawiamy solą, pieprzem i chilli. Dodajemy puszkę pomidorów i dusimy, aż mięso zmięknie. Pod koniec dodajemy ugotowaną wcześniej fasolę.
Smacznego!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...