Zachęcona ciepłą pogodą postanowiłam zaszaleć na grillu. Zazwyczaj moje grillowe popisy są całkowitą improwizacją - wrzucam do marynowania mięsa co mam akurat pod ręką - czosnek, cebula, papryka, świeże zioła, oliwa itd. Stałym elementem, który dodaje zawsze i zawsze jest niezmienny to sałatka ziemniaczana. Prosta, pyszna, w wyjątkowy sposób podkreśla smak mięsa z grilla.
Składniki:
1 kg ziemniaków ugotowanych w mundurkach
1 czerwona cebula
pęczek natki pietruszki
sól, pieprz
majonez
musztarda Dijon
łyżka jogurtu naturalnego
Ziemniaki obrać i pokroić w ćwiartki. Dodać cebulę, sól i dużo świeżo zmielonego pieprzu. Majonez wymieszać z łyżeczką musztardy i łyżką jogurtu. Wymieszać z ziemniakami. Na koniec posypać pietruszką. Podawać mocno schłodzoną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz