sobota, 28 kwietnia 2012

Krewetki z czosnkiem i chilli

Nie napisze o tym daniu więcej niż jedno słowo - KOCHAM :)

Składniki (porcja dla 4 osób kochających to danie):
500 gr mrożonych krewetek (wcześniej obgotowanych, najlepiej z ogonkami)
kilka ząbków czosnku
kilka papryczek piri-piri
pęczek pietruszki
łyżka masła
paczka mieszanki sałat




Krewetki rozmrozić, czosnek zmiażdżyć, z papryczek usunąć pestki i drobno pokroić. Wszystkie składniki wymieszać z odrobiną oliwy. Niech marynuje się co najmniej godzinę. Smażyć na gorącej patelni aż krewetki zwiną się w kulki. W tak zwanym międzyczasie podgrzać w piekarniku bagietkę. 
Pod koniec smażenia dodać solidną łyżkę masła i posiekaną pietruszkę. Podawać na stół na patelni. 

Najlepiej smakują na sałacie z chrupiącą bagietką i białym winem. 

Mam nadzieję, że pokochacie tak jak ja :) SMACZNEGO!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...