Nie napisze o tym daniu więcej niż jedno słowo - KOCHAM :)
Składniki (porcja dla 4 osób kochających to danie):
500 gr mrożonych krewetek (wcześniej obgotowanych, najlepiej z ogonkami)
kilka ząbków czosnku
kilka papryczek piri-piri
pęczek pietruszki
łyżka masła
paczka mieszanki sałat
Krewetki rozmrozić, czosnek zmiażdżyć, z papryczek usunąć pestki i drobno pokroić. Wszystkie składniki wymieszać z odrobiną oliwy. Niech marynuje się co najmniej godzinę. Smażyć na gorącej patelni aż krewetki zwiną się w kulki. W tak zwanym międzyczasie podgrzać w piekarniku bagietkę.
Pod koniec smażenia dodać solidną łyżkę masła i posiekaną pietruszkę. Podawać na stół na patelni.
Najlepiej smakują na sałacie z chrupiącą bagietką i białym winem.
Mam nadzieję, że pokochacie tak jak ja :) SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz