Za przepis dziękuję Ani :)
Składniki na 2 porcje:
2 marchewki
1 duża cukinia
filet z łososia (wielkość wg uznania)
świeży koperek
garść startego parmezanu
sól, pieprz, ostra papryka
2 plasterki cytryny
Marchewkę i cukinie kroimy w cienkie, długie plasterki za pomocą obieraczki do warzyw. Nie obierać przed. Tak przygotowane warzywa wrzucić na patelnię na rozgrzane masło. Dodać odrobinę soli, pieprzu i papryki. Chwilę przesmażyć na dużym ogniu, później przykryć, zmniejszyć ogień i dusić przez 5 minut. Na końcu posypać świeżym koperkiem.
W tym samym czasie na drugiej patelni rozgrzać masło i podsmażyć plasterki cytryny. Łososia posolić i popieprzyć. Zdjąć cytrynę z patelni i usmażyć łososia wg uznania.
Warzywa ułożyć na talerzu, posypać startym parmezanem, na wierzch położyć łososia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz