wtorek, 10 czerwca 2014

Warzywne tagiatelle z łososiem

To danie skradło ostatnio moje serce - robi się je błyskawicznie a smakuje jak marzenie. Do tego jest bardzo fit, więc stanowi ideał.

Za przepis dziękuję Ani :)





Składniki na 2 porcje:

2 marchewki
1 duża cukinia
filet z łososia (wielkość wg uznania)
świeży koperek
garść startego parmezanu
sól, pieprz, ostra papryka
2 plasterki cytryny

Marchewkę i cukinie kroimy w cienkie, długie plasterki za pomocą obieraczki do warzyw. Nie obierać przed. Tak przygotowane warzywa wrzucić na patelnię na rozgrzane masło. Dodać odrobinę soli, pieprzu i papryki. Chwilę przesmażyć na dużym ogniu, później przykryć, zmniejszyć ogień i dusić przez 5 minut. Na końcu posypać świeżym koperkiem.

W tym samym czasie na drugiej patelni rozgrzać masło i podsmażyć plasterki cytryny. Łososia posolić i popieprzyć. Zdjąć cytrynę z patelni i usmażyć łososia wg uznania. 

Warzywa ułożyć na talerzu, posypać startym parmezanem, na wierzch położyć łososia. 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...