wtorek, 29 stycznia 2013

Pudding chlebowy z czekoladą i bananami

Z serii: "tanio, szybko i ze smakiem". Poniższy przepis to najlepszy sposób jak z niczego zrobić coś pysznego. Możemy wykorzystać do niego czerstwe bułki, chleb czy chałkę, a gwarantuje, że i tak wyjdzie mega-smacznie.

Składniki:

czerstwe pieczywo
1 jajko
3/4 szklanki mleka
5 łyżek cukru pudru
cukier wanilinowy
pokruszona czekolada
banany

Pieczywo kroimy na średnie kawałki i układamy w formie do zapiekania. W osobnym naczyniu mieszamy cukier puder, cukier wanilinowy, jajko i mleko. Na pieczywie układamy kawałki czekolady i pokrojone w plasterki banany i zalewamy przygotowaną masą. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.



1 komentarz:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...