sobota, 11 sierpnia 2012

Pasta jajeczna

Kiedy pytam mojego syna co chce na śniadanie, odpowiedź niemal zawsze jest jedna - JAJO. Jednak ile można serwować jajecznicę czy jajko sadzone. Wtedy jako alternatywę i urozmaicenie robię pastę jajeczną. Ma ona tylko jedną wadę - zapach jajka na twardo jest tak intensywny, że trzeba ją trzymać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku :)





Składniki:

4 jajka ugotowane na twardo
3 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
garść startego żółtego sera
szczypiorek (można użyć rzeżuchy)
sól, pieprz

Jajka rozgnieść widelcem (lub zetrzeć na tarce), dodać majonez i musztardę oraz posiekany szczypiorek. Doprawić do smaku. 
Rewelacyjnie smakuje na ciemnym pieczywie z pomidorem.

SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...