poniedziałek, 23 kwietnia 2012

Schab w sosie musztardowym

Bardzo prosty przepis na niedzielny obiad. Najlepiej podawać z młodymi ziemniakami ze świeżym koperkiem oraz gotowanym kalafiorem.

Składniki:
4 plastry schabu wieprzowego
2 łyżki musztardy delikatesowej
kieliszek białego wytrawnego wina
oliwa z oliwek
sól, pieprz

Schab myjemy, osuszamy, doprawiamy solą i pieprzem a następnie smarujemy musztardą. Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę z oliwek i smażymy mięso z każdej strony po 2-3 minuty. Przekładamy do garnka i zalewamy białym winem. Dusimy na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Można dolać wody, jeśli sos za bardzo się zredukuje. Smacznego!!!







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...